Munerisit_VD_danielkernell

VD:n sammanfattar den andra halvan av året 2022

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. Året 2022 är på väg att avslutas och ytterligare ett år har passerat.

Muneris IT sammanfattar den andra halvan av året med att konstatera att vi har genomfört många förändringar och vidtagit åtgärder som vanligtvis tar flera år att göra.

Vi inledde efter sommaren med att påbörja en flytt till vårt nya datacenter och etablera en helt ny MSP-plattform. En plattform som kommer att generera så sjukt mycket bra till våra kunder i form av ökad tillgänglighet, förbättrad säkerhet och större möjligheter i vår managering samt hjälpa oss i vår ambition att leverera lösningar i världsklass.

Vi fortsatte hösten med att uppgradera och byta ut hela vår infrastruktur. Vilket lede till att vi bytte ut vår brandväggsteknologi och började arbeta med den allra senaste brandväggsteknologin för att möta alla yttre hot och de nya högre kraven på säkerhet. Inte minst den senaste månadens händelser och attacker mot datacenter vittnar om att vi är helt rätt i tiden med de åtgärderna.


Under senhösten presenterade vi också vårt nya samarbete med Utsikt Bredband AB och vår nya roll som Internet Service Provider i stadsnäten i Linköping med omnejd. Ett samarbete och en roll som ger oss möjligheterna till att nå alla landets stadsnät och erbjuda våra kunder Internet och Nätverkslösningar som vi inte kunde drömma om för tillexempel ett år sedan.

Den senare delen av 2022 innehöll också starten på Muneris Education som ett eget bolag. En satsning som har fallit väldigt väl ut och som kommer att växa och utvecklas under nästa år.

När vi nu är på väg att stänga 2022 arbetar vi med att etablera oss i ytterligare ett datacenter för att kunna erbjuda en ännu högre säkerhet och fullskalig redundans.

Vi på Muneris IT har haft en positiv utveckling tillsammans med våra underbara kunder. 2023 kommer att innehålla fler nyheter och utveckling av vår portfölj av produkter och tjänster.

Vår personalstyrka fortsätter att växa och vi ser en kontinuerlig ökning av engagemang med befintliga och nya kunder och engagemang varför rekryteringen av nya kollegor kommer att fortsätta även under 2023.

De samarbeten som vi knöt till oss under förgående år har precis enligt planen inneburit en rad fördelar och att kvalitet, tillgänglighet och utbud av produkter & tjänster fortsätter att öka.


Vi ser fram emot ett nytt år där vi tillsammans med våra kunder kan ta del av alla de förändringar och förbättringar som genomförts och skala upp ytterligare en nivå. Muneris IT tror på ett positivt 2023 där alla tidigare ansträngningar ska ge i positiva effekter.

Gott nytt 2022 önskar Muneris IT!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *