Maximera produktiviteten med Microsoft Teams: En utbildning i effektivt samarbete

Vår skicklige utbildare Jon och Muneris Education genomförde nyligen en inspirerande utbildning för BCbygg som fokuserade på att optimera samarbetet i Microsoft Teams. I dagens digitaliserade arbetsvärld är förmågan att samarbeta på distans och hantera projekt med struktur avgörande för framgång. Målet med denna utbildning var att rusta våra deltagare med de verktyg och kunskaper som krävs för att ta deras samarbetsförmåga till nästa nivå genom effektiv användning av Microsoft Teams.

Under utbildningen täcktes följande nyckelområden:

  • Grundläggande struktur inom Teams: En djupdykning i den grundläggande strukturen inom Microsoft Teams, skapad för att erbjuda en stabil grund för framgångsrikt samarbete och kommunikation.
  • Chatt och kanaldiskussioner – Var bör man kommunicera? En översikt över när det är bäst att använda direktchatt för snabba konversationer, samt när kanaldiskussioner är mer passande för mer organiserade diskussioner.
  • Öppna och låsta kanaler: En förklaring av hur man skapar och hanterar både öppna och låsta kanaler för att säkerställa en smidig informationsöverföring och kommunikation.
  • Koppling till filer i SharePoint: En praktisk genomgång av hur du kan integrera filer från SharePoint i Teams, för en sömlös filhantering och smidigt samarbete på dokument och projekt.
  • Utforskaren kontra att arbeta i Teams: Diskussion om fördelarna med att arbeta direkt i Teams-gränssnittet jämfört med att använda Utforskaren, inklusive realtidsdelning och samarbete på filer.
  • Lokala installationer kontra onlineversioner av program: En klok analys av fördelarna med lokala installationer jämfört med onlineversioner av program, beroende på dina specifika arbetsbehov.
  • Bra rutiner vid filhantering och kommunikation: Värdefulla tips och strategier för att skapa effektiva rutiner för filhantering och kommunikation, inklusive att bygga en tydlig filstruktur och använda @mentions med precision.
  • Checklistor, kanbantavlor och uppgifter – Planner och ToDo: En översikt över användningen av Planner och ToDo för att organisera arbetsuppgifter, inklusive checklistor, visuella Kanbantavlor och uppgifter.

Genom att förstå grundläggande strukturer och funktioner i Microsoft Teams kan du skapa en mer produktiv och organiserad arbetsmiljö. Genom att utnyttja de olika verktygen för kommunikation, filhantering och uppgiftshantering kan du och ditt team samarbeta smidigt och effektivt, oavsett var ni befinner er. Oavsett om du är ny inom Teams eller en erfaren användare, kommer du att dra nytta av de nya insikter och färdigheter som du får för att kunna effektivisera din arbetsdag.

Jon kommer under hösten och vintern att hålla fler liknande utbildningar. Klicka här för att se fler av de utbildningar som vi erbjuder. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller önskemål. Vi skräddarsyr alla våra utbildningar för att de ska passa dina specifika behov och mål.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *